Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2015 16:48 - Ментето като начин на живот
Автор: helenka Категория: Забавление   
Прочетен: 3535 Коментари: 5 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Александър Николов image

Снимка: © Галя Йотова

Цялата държава се е превърнала в изрусена миска, с вафлички в косите, летни ботуши, клин с леопардова щапма и розово горнище Адибас. С последен модел смартфон на ваучер и скъпа кола на газова уредба.

Добро утро, абитуриенти! Едно, две, три, ... дванайсет! Хайде сега да оправим сметката. Две матури по сто лева, двеста лева, чантичка-имитация на Долче и Габана за бала - триста лева. Добре дошли в реалния живот.

Мерки за сигурност, видеонаблюдение, случайно разпределение, полицейска охрана, запечатани пликове, теглене на живо... Няколко милиона разходи за МОН.

Верните отговори за матурата на SMS - 100 лева. Пейо Яворов да ви пожелае успех вечерта преди изпита - безценно. За всичко останало - живеете в държавата, в която всичко е менте.

Менте е дипломата, която ще получите. Менте е университетът, в който ще влезете. Защото няма начин да не влезете.

Ако не успеете да си купите отговорите за матурата, винаги можете да си купите приемния изпит, в краен случай - направо готовата диплома за висше.

Като онзи лекар от Стара Загора, който 19 години работил като кардиолог с фалшива диплома. Защото лекарите също са менте. Ако уцелите истински лекар, то най-вероятно ще попаднете на псевдо-аптекар или лекарство-менте.

Менте са ни политиците. Нито лявото ни е ляво, нито дясното ни е дясно.

Либералите ни са Пеевски, консерваторите - Бареков.

Националистите ни развяват руското знаме, а Царя стана премиер на Републиката.

Менте ни е футболът. Since 1994.

Менте с етикет "четвъртите в света". Най-голямата интрига в първенството ни е "Ще вземе ли лиценз?". Най-големият успех - откриването на трибуна "Моци".

Българският Гарет Бейл - Тодор Неделев - има 5 минути игра в Майнц за сезона, а бе най-коментираният трансфер. Благо е известен с татуировките, Божинов с прическите, Ники Михайлов с Алисия. За няколко мандата в БФС Борислав Михайлов ще бъде запомнен с танца на песен на Преслава.

В менте се превърнаха клубове с история като Левски, ЦСКА и Ботев. Менте се оказаха и новите попълнения Лудогорец и Литекс.

Менте се оказаха всички енергийни проекти, с които се захванахме. И Южен поток, и Набуко, и АЕЦ Белене. Един Цанков камък съществува, макар да не е ясно защо.

Менте са ни и магистралите, да ме прощава Негово премиерско високопреосвещенство. "Тракия", едва завършена, започнахме да я ремонтираме. "Хемус" е единствената магистрала в света, на която се качваш 200 км след началото ѝ.

На "Марица" забравиха изход, на "Люлин" бяха объркали входа, а "Струма" (която щеше бъде готова за Олимпиадата в Атина) за малко да свърши в нищото.

Менте са ни реформите в БДЖ. И здравната реформа. И правосъдната реформа. И гражданските организации. И националната сигурност. Та бившия шеф на ДАНС го намери жена му.

Менте ни е журналистиката, затова ако някой случайно зададе въпрос извън сценария, бива наречен олигофрен.

Комедийните формати предизвикват единствено снизходителни усмивки, но пък рекламираното топинтервю с премиера бе най-добрият комедиен формат правен у нас.

Да казвам ли за културата? За киното? Където актьорите рецитират, сякаш първокласник казва стихотворение. Където диалозите са сякаш извадени от учебник по френски на съветската образователна система. "Тя, вашата сестра, свири ли на пиано?" "Не, тя, моята сестра, не свири на пиано, но той, моят брат, играе голф".

Или за музиката? Която е автурска, авсръбска, авгръцка, тук там някой свит бийт за Криско бийтс, два-три откраднати мотива от Скандинавието за поп-музиката и химнът на "Ислямска държава" за новата песен на Гергана.

Менте ни е туризмът. От евтиния алкохол в бидони на Слънчака до пролетната салата, която е смес от вчерашните зелева и шопска. Ако остане, утре ще ѝ сложим риба тон и ще стане я Цезар, я Ница. И реставрираните с пластмаса древни крепости, и вампирите, мощите, чудотворните икони.

Цялата държава се е превърнала в изрусена миска, с вафлички в косите, летни ботуши, клин с леопардова щапма и розово горнище Адибас. С последен модел смартфон на ваучер и скъпа кола на газова уредба.

Тази държава не се нуждае от реформи.

Онзи ден, докато министър Москов обясняваше идеите си за реформа в ефира на Нова телевизия, всичко от което обществото и медиите се заинтересуваха в този разговор, беше депозитът на Костов в една банка-менте. Защото обществото също е менте.

Наздраве! С оригинално уиски. Made in Velikobritaniq, пише на етикета.







Гласувай:
17



1. milady - без думи съм..аз ...
28.05.2015 16:55
хеленкеееее.......
ама и ти си менте ,како.....
цитирай
2. lidislidis - Да, ментето е станало символ на България.
28.05.2015 18:18
Относно баловете- голяма цигания! Поздрави, Хеленке!
цитирай
3. larryone - Чудесно написано. Поздравления!
29.05.2015 04:47
Напълно вярно.Добре, че доста от завършващите не се интересуват, какво ги очаква.
цитирай
4. aip55 - Поздрави и
29.05.2015 07:56
от мене! Впечатли ме!
цитирай
5. born - Перфектна си !
29.05.2015 16:45
Пропуснала си само напръсканите със захар пътища в Новозагорско. Срещу катастрофи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: helenka
Категория: Забавление
Прочетен: 157709
Постинги: 41
Коментари: 260
Гласове: 310
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031